Ezek az ételek a kedvenceim. Összeszedem amit otthon találok egybevarázsolom és már kész is a finom vacsora. Igazi recept nem is nagyon van. Minden attól függ, hogy éppen mit találok a hűtőben. Ez a típus készült ma este:
Virslis, kolbászos, tojásos tészta:
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, pár karika kolbász, 5 db virsli, 5 db tojás, 0,5 kg spagetti tészta, só, bazsalikom
Elkészítés: A hozzávalók hosszú sorától ne ijedjen meg senki! Tipikusan van egy kicsi mindenből étel ez. Ha nincs otthon valami, attól még ugyanolyan finom lesz a vacsi. Először felteszek a tésztának olajos- sós vizet forrni, mert amíg az megfő, addig bőven el lehet készíteni a rávalót. Egy magas falú edénybe vagy wokba teszek egy kis olajat, erre rá az apróra vágott hagymát. Amíg a hagyma sül, addig megpucolom és a reszelő nagylyukú oldalán lereszelem a sárgarépákat. Mikor már jó a hagyma, hozzáadom a reszelt répát, a karikára vágott kolbászt és együtt sütöm tovább. Ezidő alatt valószínűleg már felforrt a tészta főzővize, így azt is beleteszem főni. A virslikről lehúzom a bőrét, karikára vágom és a sült keverékhez adom. Közben a tojásokat felverem, megsózom, bazsalikomot teszek rá. Amint megfőtt a tészta, leszűröm és a a töbi hozzávalóhoz boratom a serpenyőbe. Összeforgatom, rácsorgatom a felvert tojást és folyamatosan kevergetve megsütőm. Friss paradicsommal vagy ketchuppal tálalom.
Utolsó kommentek